Koriander (Coriandrum sativum): Koriander Hele zaadjes BIO van VehGro. Koriander staat in Nederland ook bekend als Ketoembar. Het is een populair kruid in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. De smaak van verse koriander is omstreden. Waarschijnlijk bepalen uw genen of u tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Korianderbladeren worden echter door bijna iedereen gehaat, terwijl de smaak van korianderzaadjes geliefd is! En dat is maar goed ook, want koriander zit vol vitamines en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd directe zonneschijn.
Levertijd: 3 - 5 werkdagen
Levercapaciteit: 24.000 Kg / maandelijks
Minimale bestelhoeveelheid: 1 doos x 10 x 1 Kg
Stuur aanvraag per e-mail Toon telefoonnummer
1 doos x 10 x 1 Kg
rijk aan onverzadigde vetzuren en belangrijke eiwitten en essentiële aminozuren
ideaal voor het verfijnen van muesli, brood, gebak en andere gerechten of als decoratie op salades, groenten of desserts
licht roosteren creëert een unieke nootachtige smaak die veel gerechten een bijzondere toets geeft.
Herkomst: Duitsland
Productie: Made in Germany
Ingrediënten:
Hennepzaad uit gecontroleerde biologische teelt; gepeld
Inhoud: 150g
"Oorsprong en geschiedenis Hennep zaad
Hennep zaad, familie van de moerbei, is een van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. In tegenstelling tot de rest van de hennep plant, zoals marihuana, heeft het geen psychoactieve werking. Het zaad wordt vanwege een hoog percentage Edestin gezien als de gemakkelijkst eetbare en verteerbare proteïnevorm. Het heeft een subtiele notige smaak die ook beschreven kan worden als romig.
Productieproces Hennep zaad
Hennepproductie begint bij het telen van de Cannabis Sativa. De cannabis die geteeld wordt bevat bijna geen psychoactieve stoffen. De planten zonder deze stoffen hebben namelijk een veel hoger vezelgehalte.
Gezonde eigenschappen Hennep zaad en toepassingen
Biologische hennep zaad bevat veel aminozuren en is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. De essentiële aminozuren in het hennep zaad zijn erg belangrijk voor uw lichaam en u kunt het alleen uit voeding halen. Hennepzaad is één van de…"
Biologische gebroken lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Lijnzaad of vlaszaad wordt gebruikt als basis voor lijnzaadolie, die uit de zaden wordt geperst met een oliepers.
Herkunft van hennep: De hennepzaad (sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is inmiddels verspreid over Europa, China en de rest van de wereld. Hennep kan in bijna elk ecosysteem ter wereld worden verbouwd, waardoor het mogelijk is om hennep wereldwijd te telen. Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten waarvan verwerkbare vezels werden gesponnen. Selectieproces voor hennepzaad: Direct na de oogst worden de hennepzaadjes geselecteerd en gereinigd om ongewenste delen te verwijderen. Na dit proces worden de zaden in luchtgedroogde drogers gedroogd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er hele hennepzaadjes overblijven die verpakt kunnen worden. Gezondheidsvoordelen van hennepzaad: Hennepzaad kan rauw worden gegeten en bevat dan de noodzakelijke eigenschappen voor een gezonde voeding. Hennepzaad bevat omega-3- en omega-6-vetzuren.
"Biologisch gebroken Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit vol met voedingsstoffen waaronder veel vezels (27,3 g / 100g).
Heel of gebroken lijnzaad?
Lijnzaad is te verkrijgen als hele zaden en als gebroken zaden. De hele lijnzaad zaden worden niet goed verteerd door het lichaam. Daarom wordt aangeraden om gebroken lijnzaad te gebruiken zodat alle stoffen uit lijnzaad ook daadwerkelijk opgenomen worden.
Gebroken lijnzaad is heerlijk door bijvoorbeeld smoothies, yoghurts, salades of door baksels."